Mergi la meniul principal

Îmi ajut copiii să participe la seminar


(video în limba engleză)

Franck-Poznanski-1x1.jpg
Franck Poznanski

În această perioadă minunată, cu ocazii importante și progrese tehnologice, copiii noștri au nevoie de o temelie sigură care să le asigure posibilitatea de a învăța cum să primească revelații, să ajungă să-L cunoască pe Salvator prin studiul organizat al scripturilor și să acționeze cu dreptate când se află în situații în care să-și arate credința și curajul. Ca părinți, sarcina noastră este de a-i învăța, de a le asigura cele necesare și de a-i îndruma pe copiii noștri pentru ca ei să aibă experiențe care să le ușureze convertirea la Evanghelie, dându-le posibilitatea să găsească fericire în această viață și în cea care va veni trăind o viață axată pe Hristos.

Președintele Boyd K. Packer, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, ne-a spus: „Părinți, îndemnați, chiar insistați, ca toți copiii voștri să se înscrie la seminar sau institut. Președinți, episcopi, conducători ai tinerilor, dumneavoastră aveți responsabilitatea de a încuraja fiecare tânăr, fără excepție, să se înscrie. Puține lucruri pe care le faceți le vor fi de folos la fel de mult”. [1] Îmi place sublinierea președintelui Packer privind încurajarea și insistența. El cunoștea marile binecuvântări care rezultă din participarea la seminar și știa cât de excelenți vor deveni copiii dumneavoastră datorită acestui lucru.

Doresc să vă îndemn să vă înregistrați copiii la seminar folosind următorul site web, care se poate accesa și de pe dispozitivele dumneavoastră mobile: myseminary.lds.org (disponibile în toate limbile europene).Această aplicație vă va permite să vă înregistrați copiii la seminar (ceea ce este extrem de important pentru a putea obține aprobarea de a folosi informații despre participanții din sistem etc); de asemenea, ca părinți, dumneavoastră veți putea să urmăriți progresul și istoricul copiilor dumneavoastră de-a lungul cursului, să monitorizați și să actualizați studiul lor și să vedeți ce teme trebuie să termine în cazul în care au nevoie să-și îmbunătățească prezența pentru a obține credite.

Conducătorii pot, de asemenea, să folosească acest instrument pentru a verifica progresul tinerilor din episcopie și țăruș. Acesta este folosit pentru a evalua măsura în care programul îndeplinește țelurile stabilite pentru fiecare lună, pentru a face modificările necesare planurilor lor și pentru a continua să-i binecuvânteze pe tinerii care sunt sub jurisdicția lor.

Cu ajutorul acestui material de instruire, dorim să vă arătăm cum se desfășoară procesul de înregistrare. Această înregistrare video (disponibilă numai în limba engleză) descrie pașii de înregistrare și, de asemenea, explică avantajele care vă sunt oferite dumneavoastră, ca părinți, când vă înregistrați copiii la seminar în acest mod.

Eu știu că, dacă le permitem copiilor noștri să participe la seminar, vom avea un sentiment de bucurie când ei vor fi demni de a primi binecuvântările din templu.[1] Vezi „Agency and Control”, Liahona, iulie 1983, p. 101